Bij Gitaarschool Boekesteijn kan je les krijgen op zowel de akoestische als de elektrische gitaar en ook de  basgitaar.

 

Akoestisch:

Onder akoestisch vallen alle niet versterkte gitaren. Dat kan de klassieke gitaar zijn, ook wel Spaanse gitaar genoemd. Het kan ook de steelstring zijn, ook wel 'westerngitaar'.

 

Op de klassieke gitaar leer je met de vingers de snaren aan te slaan. Voor kinderen is dit vaak een betere akoestische gitaar dan de steelstring, omdat de snaren minder moeilijk zijn in te drukken. Het is dan ook een prima gitaar om mee te starten voor kinderen. De snaren van de klassieke gitaar zijn gemaakt van nylon en zijn dus ‘mild’ voor de vingers. De klassieke gitaar is heel veelzijdig. Je kan er allerlei verschillende stijlen op spelen. Denk aan klassiek, spaans, Braziliaans, popmuziek en ‘kampvuurmuziek’.

 

De steelstring kan ook met de vingers worden aangeslagen. Ook wordt op de steelstring veel met een plectrum gespeeld. De snaren van de steelstring zijn gemaakt van staal en zijn vaak wat lastiger in te drukken dan bij de klassieke gitaar. De klank is een stuk helderder en harder dan dat van de klassieke gitaar. Deze gitaar wordt veel gebruikt bij stijlen als, fingerstyle, country, popmuziek en jazz.

 

Elektrisch:

De elektrische gitaar wordt meestal met een plectrum bespeeld. Het kan ook met de vingers, maar over het algemeen wordt de plectrum gebruikt. Vaak wordt gezegd, dat voordat je op de elektrische gitaar gaat spelen het goed is om eerst op de klassieke gitaar te beginnen. Dit is echter niet juist. Je kan ook prima beginnen op de elektrische gitaar. Kinderen ook. Er zijn ook kleinere elektrische gitaren voor kinderen. Op de elektrische gitaar speel je vooral, popmuziek, verschillende stijlen als blues, jazz, rock, metal en nog veel meer stijlen. Ook de elektrische gitaar kan je gebruiken om jezelf te begeleiden.

Gitaarschool Boekesteijn

Tielseweg 4
2994 LG, Barendrecht